Dula podrška

kada promenimo...

Kao “DONA International” dula – pružam podršku trudnicama i parovima tokom trudnoće, porođaja i postporođajnog perioda.

  • TRUDNOĆA

Kroz upoznavanje i  individualne prenatalne konsultacije odgovaram na sva pitanja i nejasnoće koja trudnica ima i pomažem joj da se što potpunije pripremi za predstojeći porođaj. Razmatramo sve opcije, mogućnosti i želje, što olakšava donošenje informisane odluke o porođaju i pisanje porođajnog plana. Govorimo o svim aspektima porođaja, porođajnim dobima, o tome šta i na koji način utiče na prirodan tok porođaja ali o tome kako partner može da se uključi i pomogne.

  • POROĐAJ

Verujem da je porođaj izuzetno bitan događaj za bebu, mamu i tatu. Da ih duboko definiše, menja i utiče na njihov dalji život. Dula pomaže da svaki porođaj bude što je moguće pozitivnije i osnažujuće iskustvo za čitavu porodicu. Masažama, vežbama opuštanja i vizualizacije, aromaterapijom i sugerisanjem adekvatnih položaja – pomaže majci da se opusti, umanji porođajne senzacije, prepusti snazi i mudrosti rađanja i bude autentična ona – bez stega i strahova. Verujem u moć žene da rodi svoju bebu i pomažemo joj na tom putu, punom ranjivosti i neverovatne snage.

Kontinulirana podrška od strane dule tokom celog porođaja skraćuje njegovo trajanje za 25%, umanjuje zahteve za anelgeticima, drastično smanjuje šanse (i do 50%) da će porođaj završiti carskim rezom ili drugim vidovima intervencijama. Sa druge strane, mame koje su imale podršku dule, iskazuju mnogo veće zadovoljstvo celokupnim porođajnim iskustvom, osnažene su i brže se povezuju sa svjom bebom, uspešnije započinju dojenje.

  • POSTPOROĐAJNI PERIOD

Period posle porođaja je izuzetno delikatan i osetljiv za celu porodicu, a za majku i bebu ponajviše. To je period velikih promena i tranzicije a majci je neophodna adekvatna podrška. Dula pruža emotivnu i fizičku podršku majci, pomaže joj sa dojenjem, lakšim kućnim poslovima, spremanjem zdrave i ukusne hrane ali i oko starije dece.

 

Za sva dodatna pitanja, rezervacije mesta na radionicama kao i individualne konsultacije, kontaktirajte me.

kontakt